Bli medlem

Medlemsskapets förmåner

Som medlem har du tillträde till ÄBK:s 2 stora gräsplaner och kan träna när du vill och planerna inte är bokade (se kalendern).  Vi har också allmän träning på torsdagskvällarna där det dessutom finns en värd på plats som kan vara behjälplig med enklare frågor. Du blir en del av klubben och får chansen att påverka och hjälpa till. Du kan träna tillsammans eller ensam, få råd av många av våra duktiga och erfarna medlemmar.

Du måste vara medlem för att gå kurs hos oss och även om du vill vara med i en av våra träningsgrupper. Vill du tävla med din hund, måste du vara medlem i Svenska Brukshundklubben eller i en rasklubb. Förklaringar gällande de olika medlemsskapen i SBK finns här nedan samt på SBK:s hemsida.

I den ordinarie medlemsavgiften ingår en förbundsavgift för vilken du får bland annat 6 nummer per år av tidningen Brukshunden. Här kan man hitta mycket bra artiklar och det är en trevlig tidning som kommer direkt hem i brevlådan.

Som medlem i Svenska Brukshundklubben ingår dessutom en kompletterande personolycksfallsförsäkring vid olycka på våra arrangemang och anläggningar. Mer info om försäkringen finns att läsa under Klubb & Medlem hos https://www.brukshundklubben.se. På den sidan kan man dessutom läsa mer om vilka medlemsförmåner man får genom sitt medlemskap.

För att bli medlem, går du in i vår webbshop HÄR och lägger ett medlemsskap i varukorgen och sedan noga fyller i dina personliga uppgifter i utcheckningsformuläret.

När ditt medlemskap löper ut får du automatiskt en ny inbetalningsavi från Svenska Brukshundklubben. På SBKs Mina Sidor kan man ändra sin adress, skriva ut sitt medlemsbevis eller avsluta sitt medlemsskap. Medlemskapet varar i ett år från det datum din betalning registreras.

Varför måste man betala medlemsavgift för att gå kurs på Brukshundsklubben?

När man vill gå kurs hos oss så behöver man bli medlem i en lokal brukshundklubb eller en rasklubb underlydande SBK samt hos Svenska Brukshundsklubben. Lokalklubb avser t ex Ängelholms Brukshundklubb. Eftersom vi är en ideell förening så används en del av din medlemsavgift till att sköta och underhålla klubben. Man kan enkelt säga att lokalklubbsavgiften går direkt tillbaka till dig som medlem. Ingen hos oss får lön, utan allt bygger på gemensamma krafter.

Medlemsavgiften i Brukshundklubben är uppdelad i olika delar:

Den större delen är till SBK centralt och en mindre del är till lokalklubben i Ängelholm.

Är du redan medlem i någon annan lokalklubb eller i någon av SBK:s rasklubbar/bruksraser (se lista över dessa längre ner på denna sida) är det enbart ett lokalt medlemsskap du ska betala. Du kan vara medlem i många lokalklubbar.

Alla är välkomna och vi hoppas att detta kan vara till hjälp om vad du får som medlem hos oss – det är så mycket mer än bara en kurs.

Vill någon i familjen också bli medlem betalar denne en mindre summa för ett familjemedlemsskap. Förutsättningen är att man har samma bostadsadress.

Är du mellan 7 och 25 år är ett medlemsskap i Sveriges Hundungdom (SHU) det förmånligare alternativet. Välj Svenska Brukshundklubben som specialklubb (och sedan Ängelholms BK som SBK-lokalklubb) så får du två medlemskap för priset av ett. SHU erbjuder ungdomar alldeles egna verksamheter. Titta in på Sveriges Hundungdoms hemsida för mer information.

SUMMERING:

  • Ordinarie medlem (innebär att du är huvudmedlem i SBK).
  • Familjemedlem (innebär att om någon i familjen redan är ordinarie medlem kan annan familjemedlem skriven på samma bostadsadress betala en mindre summa för ett medlemskap – man får då bara EN tidning från SBK hemskickad i brevlådan).
  • Lokal medlem (innebär att du som är ordinarie medlem tillhörande annan klubb eller en rasklubb betalar en mindre summa).
  • Ungdomsmedlem (för dig mellan 7 och 25 år), kontakta gärna Ängelholms hundungdom.

Som information kan nämnas att varje lokalklubb äger själva rätten att besluta om den lokala avgiftens storlek och denna kan därför vara olika i olika lokala klubbar.

Följande rasklubbar är anslutna till SBK:

Svenska Australian Cattledog klubben, Svenska Australian Shepherd Klubben, Svenska Beauceronklubben, Rasklubben för Belgiska Vallhundar, Svenska Bouvier des Flandresklubben, Svenska Boxerklubben, Svenska Briardklubben, Svenska Chodsky Pesklubben, Svenska Collieklubben, Svenska Dobermannklubben, Rasklubben Hollandse Herdershond, Svenska Hovawartklubben, Svenska Kelpie klubben, Svart Terrier klubben, Svenska Riesenshnauzerklubben, Svenska Rottweilerklubben, Svenska Schäferhundklubben och Vit Herdehundklubb.