Specialsök nybörjare (start 20/9)

Se information om kursinnehåll längre ner på sidan.

För att gå kurs hos oss så måste du vara medlem i Svenska Brukshundklubben (SBK) och Ängelholms BK. Medlemsskap kan köpas i samband med kursen (utom medlemskap i Hundungdomen för dem mellan 7 och 25 år).

Specialsök är en hundsport där alla kan vara med. Gammal som ung hund, lugn eller fartfylld, alla klarar av att delta.

Hundar är som gjorda för att utnyttja sitt fantastiska luktsinne! Hundar som använder nosen på ett kreativt sätt mår bra både fysiskt och mentalt. Specialsök är ett sätt att tillfredsställa hundens behov och lust att nosa. Det stärker dessutom relationen mellan dig och din hund då din hund blir trött och nöjd efter arbetet.

Under kursens gång kommer hunden att lära in och arbeta med doften av Kong (originalet i gummi).

Kursstart: 20 september 2021. Kursen kommer pågå under 6 måndagar kl 18.00 – 20.00.

Kursledare: Ylva Honoré

För att gå kurs hos oss så måste du vara medlem i Svenska Brukshundklubben, SBK. Medlemsskap kan köpas i samband med kursen (utom medlemskap i Hundungdomen för dem mellan 7 och 25 år). Kursen sker i samarbete med Studiefrämjandet.