Nosework nybörjare (start 5/5)

Se information om kursen under beskrivningen längre ner på sidan.

Nosework är hundsporten där alla kan vara med. Gammal som ung hund, lugn eller fartfylld – alla klarar av att delta.

Hundar är som gjorda för att utnyttja sitt fantastiska luktsinne! Hundar som använder nosen på ett kreativt sätt mår bra både fysiskt och mentalt. Nosework är ett sätt att tillfredsställa hundens behov och lust att nosa. Det stärker dessutom relationen mellan dig och din hund då din hund blir trött och nöjd efter arbetet.

Under kursens gång kommer hunden att lära in och arbeta med doften eukalyptus.

Kursen kommer pågå under 6 tillfällen. Material ingår i kursavgiften.

Kursstart: 5 maj 2020, främst onsdagar kl. 18.00 – 19.30 men även någon enstaka helgdag.
Instruktör: Anna Lycknets

Kursen kommer hållas utomhus och i enlighet med rådande Covid-rekommendationer.

För att gå kurs hos oss så måste du vara medlem i Svenska Brukshundklubben, SBK. Medlemsskap kan köpas i samband med kursen (utom medlemskap i Hundungdomen för dem mellan 7 och 25 år).

Samtliga kurser avhålls i samband med Studiefrämjandet.