Spårkurs (start 31/8)

Introduktionskurs i spår. Se information under beskrivningen längre ner på denna sida.

Kategorier: , , ,

Spår som aktivering: Denna kurs lär er hur man kommer igång med spår som aktivering för er hund. Att kunna lägga ut ett spår till sin hund är ett enkelt och roligt sätt att aktivera hunden på. Hunden får jobba med både nos och hjärna och de flesta hundar älskar det! Det kan enkelt tränas själv och kan dessutom tränas i de flesta miljöer.

PÅ denna kurs riktar vi främst in oss på grunderna och hur man kommer igång. Vi kommer att försöka jobba med var hunds individuella förutsättningar till hur de behöver förstärkas för att hitta rätt teknik, men även såklart jobba med förarna och ge råd om hur de skall tänka och planera ert spår. Tanken är att när kursen är slut skall ni kunna lägga och gå enklare spår med era hundar och ha en förståelse om hur ni skall jobba vidare.

Instruktörer: Magnus Fellert & Kikki Holmberg.

Kursstart & dagar/tid: Vi kommer att träffas varannan vecka vid 6 tillfällen med start den 31/8 och avslutning den 9/11. Första tillfället, tisdagen den 31 augusti kl 18.00 träffas vi på klubben. Kurstillfället planeras att hålla på 2 h 15 m men det kan komma att variera beroende på var vi är någonstans. Vi kommer spåra både i skogs- och på fältmark och ni kommer att få hemuppgifter att jobba med mellan gångerna som vi träffas.

Plats: Körkort och tillgång till bil behövs då vi kommer att köra till olika spårmarker vid varje tillfälle.

Fika ingår i kurspriset. Efter att ni anmält er och betalt in kursen kommer vi att maila till er där ni får skicka in en kort presentation där ni får beskriva er hund och lite vad ni förväntar er av kursen samt om ni har provat på spår innan.

Kursen kommer anpassas efter rådande Covid-19-rekommendationer och vi förbehåller oss därför rätten att senarelägga kursen, eller till och med ställa in den, om situationen kräver detta. Den kan även komma senareläggas eller ställas in vid för få antal anmälda.

För att gå kurs hos oss så måste du vara medlem i Svenska Brukshundklubben, SBK. Medlemsskap kan köpas i samband med kursen (utom medlemskap i Hundungdomen för dem mellan 7 och 25 år). Kursen genomförs i samband med Studiefrämjandet.