Valp-/grundkurs

Valp-/grundkurs start 2/9 2020

Förkunskaper: inga, men hunden måste vara minst 12 veckor och vaccinerad.

Maxålder på hund: 8 månader

Antal tillfällen: 8 ggr (teori och praktik – båda delar kommer ske utomhus). Onsdagar kl 18-20.

Kursinnehåll: se info under beskrivning längre ner på denna sida.

Medlemsskap i SBK är ett måste för att gå kurs hos oss.

Förkunskaper: Inga

Kursstart: 2 september (totalt 8 tillfällen, all teori och praktik kommer att vara utomhus, max 10 deltagare). Onsdagar kl 18-20.

Maxålder på hund: 8 månader

Innehåll: Målet för kursen är att skapa grunder för en bra relation mellan hund och hundägare samt att man vi ger grunderna för en bra allmänlydnad. På en valpkurs är det framför allt mycket praktiska övningar, men vi går också igenom den allmänna hundhållningen, hundens skötsel och hälsa och pratar om
samhällets krav och hundlagar.

Vi lär oss om hur vi får en god relation med vår hund och skapar god kommunikation när vi tränar på olika moment såsom sitt, inkallning, koppelrastning utan drag, sitta tyst i bilen, hundmöten osv.

Vid varje kurstillfälle börjar vi med praktiska övningar och varvar det med teori för att sedan avsluta med praktiska övningar.

Medlemsskap: För att gå kurs hos oss så måste du vara medlem i Svenska Brukshundklubben, SBK. Hur du blir medlem och vad det innebär, kan du se på vår hemsida under fliken Om ÄBK/bli medlem.

Medlemsskap kan köpas i vår shop samtidigt som kursen (utom medlemskap i Hundungdomen för dem mellan 7 och 25 år).