Info om kurser & medlemsskap

Varför måste man betala medlemsavgift för att gå kurs hos Brukshundsklubben?

När man vill gå kurs hos oss så behöver man bli medlem i en lokal- eller rasklubb samt hos Svenska Brukshundsklubben. Lokalklubb avser t ex Ängelholms Brukshundklubb. Eftersom vi är en ideell förening så används en del av din medlemsavgift till att sköta och underhålla klubben. Man kan enkelt säga att lokalklubbsavgiften går direkt tillbaka till dig som medlem. Ingen hos oss får lön utan allt bygger på gemensamma krafter.

I avgiften ingår dessutom en förbundsavgift för vilken du får bland annat 6 nummer av tidningen Brukshunden. Här kan man hitta mycket bra artiklar och det är en trevlig tidning som kommer direkt hem i brevlådan.

Läs mer om medlemsavgifter och de olika medlemsskapen HÄR!

Som medlem i Svenska Brukshundklubben ingår dessutom en kompletterande personolycksfallsförsäkring vid olycka på våra arrangemang och anläggningar. Mer info om försäkringen finns att läsa under Klubb & Medlem hos https://www.brukshundklubben.se På den sidan kan man dessutom läsa mer om vilka medlemsförmåner man får genom sitt medlemskap.

Medlemskapet varar i ett år från det datum din betalning blir registrerad.

Förutom ovan så har du möjligheten att gå flera kurser hos oss under året, du får tillgång till våra 2 stora planer att träna på under lediga tider. Vi har bland annat gemensamma träningar på torsdagskvällar där det dessutom finns en värd på plats som kan vara behjälplig med enklare frågor.

Framförallt blir du en del av klubben och får chansen att påverka och hjälpa till. Du kan träna tillsammans eller ensam, få råd av många av våra duktiga och erfarna medlemmar.

Vill du tävla med din hund på sikt så har vi olika träningsgrupper man kan bli delaktig i där vi alla hjälps åt att bära fram varandra. Eller, så kanske du bara vill komma hit för att träna din hund i att kunna vara runt andra hundar i kontrollerade former och kanske ta en fika och umgås.

Alla är välkomna och vi hoppas att detta kan vara till hjälp om vad du får som medlem hos oss – det är så mycket mer än bara en kurs.