Funktionärer!

FUNKTIONÄRER behövs till vår söktävling den 8 november. Glädjande nog så hoppas jag att vi kan genomföra vår söktävling då Åsa F och Katinka ställer upp som tävlingsledare. Jag har nu även fått tag på en tävlingssekreterare, MEN en söktävling går inte att genomföra med bara Tl och Ts. Det behövs ett ganska stort antal funktionärer såsom figuranter, folk till uppletanderutan, skrivare på plan, någon som kan bre lite mackor och koka kaffe att skicka med ut i skogen, värma lite mat till de funktionärer som finns på klubben osv (vi kommer inte att någon kaffeservering till tävlande och de tävlande kommer inte heller att få gå in i stugan annat än för toa-besök).

En del uppgifter behöver man ingen kunskap om, men för flera behöver man veta hur sök går till. Det är här ni kommer in som tränar sök, ni har både kunskap om själva söket och om de marker vi kommer att ha tävlingen på (Djurholmen). Jag vet att flera ekipage är redo för tävling, och att det är frestande och kul att få tävla på hemmaplan, men under de speciella omständigheter som råder i år vill jag be er om att lägga tävlingsplanerna på hyllan och vara solidariska både mot varandra och mot klubben genom att ställa upp som funktionär.

Det vore mycket tråkigt att tvingas att avblåsa tävlingen om vi inte får funktionärer, vilket vi i så fall måste göra, och som vi i covid-tider även har rätt att göra.

Ni som har begränsade erfarenheter av sök eller inga alls: VI BEHÖVER ER OCKSÅ! Det finns flera uppgifter där man inte behöver någon specialkunskap utan bara ett gott humör och intresse för hundar. Av egen erfarenhet vet jag att man lär sig mycket på att medverka under en tävling.

Så, erfarna och noviser: Hör av er till mig på mail: Lowen.nilsson@bjarenet.com så förmedlar jag kontakten till våra tävlingsledare. /Marianne

PS. Det går att SMS:a också på: 0703-850510 Ds.